• Haberler
  • Malatya
  • Vali Ersin Yazıcı'nın Katılımıyla Arpa Hasadı Programı

Vali Ersin Yazıcı'nın Katılımıyla Arpa Hasadı Programı

Vali Ersin Yazıcı tarımsal üretimde sürekli olarak gelişen ilimizin, Yazıhan ilçesi Başpınar Mahallesinde gerçekleştirilen arpa hasadı programına katıldı.

Vali Ersin Yazıcı tarımsal üretimde sürekli olarak gelişen ilimizin, Yazıhan ilçesi Başpınar Mahallesinde gerçekleştirilen arpa hasadı programına katıldı.
Programa Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Yazıhan Kaymakam V. Rabia Yurdakul Kaçmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ercan Altın, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, çiftçiler ve vatandaşlar yer aldı.
Kur'an tilaveti ve hasat duası ile başlayan program; başta Vali Yazıcı olmak üzere, üretici Hasan Boztepe'nin, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç’ın, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan'ın ve   Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı’nın konuşmaları ile devam etti.
Türkiye ekonomisi için tarımın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Öncelikle burada bu programın düzenlenmesine imkân sağlayan üretici Hasan Boztepe’ye hepiniz adına teşekkür ediyorum. Birkaç yıl önce yaşanan pandemi dönemi ile birlikte bütün dünya sıkıntılı bir süreç yaşadı ve bildiğimiz bir gerçeği bu süreçle tekrar hatırladık. O gerçek ise, bütün canlıların yaşamını devam ettirmesini sağlayacak olan gıdaya ihtiyaçtır. Yaşamımızı sürdürmemizde ihtiyacımız olan su ve havadan sonra gıda gelmektedir. Gıdayı ise siz değerli çiftçilerimizin üretimi doğrultusunda elde ediyoruz. Pandemiden sonra en stratejik sektörün tarım olduğunu tüm dünya olarak, hep beraber bir kez daha öğrendik. Dolayısıyla Malatya’mızda başta kayısı olmak üzere, buğday, arpa ve diğer ürünleri en kaliteli bir şekilde üretmeye devam edeceğiz. Tarımla ilgili birçok alanda bulunmaya çalışıyorum. Çiftçilerimiz mahsulleri, üretirken her daim dünya standartlarında üretmeli ve Türk çiftçisinin en iyi üretim yaptığını bütün dünyaya göstermeliyiz. İhraç ettiğimiz her ürünün, geri dönüşümüne sebep olmadan ne üretiyorsak, en kalitelisini üretmeliyiz.  Tarım Bakanlığımız tarafından başta kadın çiftçilerimiz olmak üzere bütün çiftçilerimize her destek sağlanmaktadır. Malatya Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her daim yanınızdayız. Sizlerin daha fazla kazanması ve üretimden mutlu olmanız için her türlü desteği vererek yanınızda olmaya devam edeceğiz.” dedi.
 Vali Yazıcı tarafından İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar’a, Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı tarafından ise üretici Hasan Boztepe’ye plaket takdim edilmesinin ardından sembolik hasat gerçekleştirilerek program sona erdi.
 

Bakmadan Geçme