Vali Hulusi Şahin'in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Vali Hulusi Şahin'in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Mukaddes değerler uğrunda, insanın en değerli varlığı olan canını ortaya koyarak mücadele etme fedakârlığını ifade eden gaza ruhu tarih boyunca Milletimizin şuurunda yaşayan en temel değerlerinden biri olmuştur. 

Şanlı tarihimiz, ‘Gaza’ anlayışının bir gereği olarak mukaddes vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda canını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlıklarıyla elde ettiği nice zaferlerle doludur. 
Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Sakarya’da ve 15 Temmuz’da gösterdiği eşsiz mücadele ile İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için cansiperane mücadelesine devam edeceğini bu Gazi Millet kanıyla tarihe kazımıştır.

Aziz milletimiz, milli ve manevi değerlerimiz uğrunda kendi varlığını hiçe sayarak savaş meydanlarına atılan kahramanlarımıza, kutsal vatan topraklarını bizlere ebedi yurt kılan devlet büyüklerimize gazilik payesini layık görerek onları yüceltmiştir. 

İstiklal Mücadelemizin dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazilik” unvanının verilmesi bunun en güzel örneklerinden birini teşkil etmiştir.

Ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşısında “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile Vatan toprakları üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı sağlayan Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimize gösterdikleri ulvi mücadele nedeni ile teşekkürü borç biliyoruz. 

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin bütünlüğü uğrunda mücadele ederken hayatlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum.   


Hulusi ŞAHİN
Malatya Valisi
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme