Vali Sayın Seddar Yavuz'un Mevlid Kandili Mesajı

Vali Sayın Seddar Yavuz'un Mevlid Kandili Mesajı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in doğum yıldönümünü idrak etmenin huzurunu ve manevi coşkusunu yaşıyoruz. O’nun dünyaya gelişi, insanlık için en önemli hadiselerden biridir. Sevgili Peygamberimiz, insanlara huzur, barış, adalet ve güzel ahlakı tebliğ etmiş; tüm insanlığa rehberlik eden bir hayat yaşamıştır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sadece ümmeti için değil, tüm insanlık için de mükemmel bir örnek olmuştur. O’nun sünnetini ve öğütlerini takip etmek, İslam dininin esaslarını doğru anlamak ve yaşamak için büyük önem taşımaktadır. Bugün, O’nun evrensel mesajlarını hatırlamak ve hayatımıza uygulamak, toplum olarak huzur, kardeşlik ve barışa ulaşmamız için en önemli adımlardan biridir.
Mevlid Kandili, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi insani değerleri pekiştirmek için bir vesile olmalıdır. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamberimizin yüksek ahlakını örnek alarak, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya daha fazla gayret göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor; bu mübarek gecenin milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını, barış, huzur ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
 

Bakmadan Geçme