• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programına Katıldı

Vali Seddar Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programına Katıldı

Vali Seddar Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programına Katıldı

Vali Seddar Yavuz, Battalgazi ilçesinde bulunan Fırat İlkokulunda 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programına katıldı.
Programa, Vali Yavuz’un yanı sıra Ak Parti Malatya Milletvekilli İhsan Koca, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Kd. Albay Cihan Çetin, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kurum amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kutlama mesajının ardından, Fırat İlkokulu 3-F öğrencisi Gökmen Sağdıç isimli öğrenci İlköğretim Haftası ile ilgili konuşma yaptı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Öncelikle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının ailelerimize, evlatlarımıza, öğretmenlerimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 
Eğitim; refahımızı, huzurumuzu ve bağımsızlığımızı doğrudan etkileyen en önemli araçlardan biridir. Biz de Türkiye’yi, kendimize özgü medeniyet değerlerinden beslenen ancak evrensel yaklaşımları da ihmal etmeyen bir modelle geleceğe taşımak istiyoruz. Bilgi aktarımına dayalı eski sistemlerin artık demode olduğunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan, bilmek kadar bildiğini hayata yansıtmak ve beceri kazanabilmektir.
Milletlerin varlığını sürdürebilmesinin en önemli yolu köklerinden beslenmektir. Sultan Alparslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamladığımız bu dönemde daha güçlü bir Türkiye olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculukta, sadece bilgiyi değil, aynı zamanda beceri ve erdemli davranışları da kazandırmayı amaçlıyoruz. Bilgi, eyleme dönüştürülmediği sürece anlam kazanmaz.
Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da fiziki altyapıdan başlayarak ciddi yatırımlar gerçekleştirmiştir. Depreme rağmen, projelerimizi hayata geçirdiğimizde deprem öncesindeki derslik sayımızı ikiye katlamış olacağız. Şehirde depremin ardından hızlı bir şekilde kalıcı konutlar, iş yerleri ve kırsal köy konutlarının inşasına devam ediyoruz. Malatya’nın yeniden inşasında tüm kamu kurumları, el ele vererek çalışmalarını sürdürüyor. Biz, "kaynağımız var, projemiz var, irademiz ve gücümüz var" diyerek bu süreci başarıyla yönetiyoruz. Eğitimin kalitesinin artırılması ve kalıcı konutların yapımı için gerekli tüm kaynaklar devletimiz tarafından sağlanmaktadır. Malatya’yı daha güzel bir şehir haline getirmek için el birliğiyle çalışacağız. Bu vesileyle, başta öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Evlatlarımıza güvenmelerini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk milletine inanmalarını tavsiye ediyorum. Hepinize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından Gazi İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Beren Nisa Yıldırım ve Fırat İlkokulu 4-E sınıfı öğrencisi Elif Zehra Karakuş “İlköğretim Haftası” ile ilgili şiirler okudu.
Gazi İlkokul öğrencileri tarafından folklor gösterisi sergilendikten sonra 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine "Okula Hoşgeldiniz" çiçeği takdim etti.
Programın ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Yavuz ve beraberindeki heyet, öğretmenlerle de bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılı için başarı dileklerini ilettikten sonra program sona erdi.
 

Bakmadan Geçme