• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Vali Seddar Yavuz'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Seddar YAVUZ Malatya Valisi

Malatya Valisi Seddar Yavuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. Yavuz mesajında;

 24 Temmuz 1908 tarihinde, basında sansürün kaldırılmasıyla birlikte büyük bir gelişim sürecine giren basın, Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı özgürlük ortamında hem kendini geliştirmiş, hem de demokrasinin yerleşmesine ve ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamıştır.
Demokratik hayatımızın vazgeçilmez öğelerinden biri olan haber alma hürriyetinin temel unsuru basın, demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayan önemli unsurların başında gelmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Basın Milletin Müşterek Sesidir.’’ diyerek basına verdiği önemi vurgulamıştır.
Basın; meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçmektedir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü münasebetiyle, İlimiz genelinde 6 Şubat Depremleri nedeniyle zor şartlarda görev ifa eden yerel gazete, dergi, radyo, televizyonlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan değerli basın mensuplarımızın “24 Temmuz Basın Bayramı’nı’’ kutluyor , tüm basın mensuplarımızın habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar diliyorum. 

Bakmadan Geçme