• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz, Depremden Etkilenen İlçelerdeki Denetleme ve İncelemelerine Aralıksız Devam Ediyor

Vali Seddar Yavuz, Depremden Etkilenen İlçelerdeki Denetleme ve İncelemelerine Aralıksız Devam Ediyor

Vali Seddar Yavuz, Depremden Etkilenen İlçelerdeki Denetleme ve İncelemelerine Aralıksız Devam Ediyor

Vali Seddar Yavuz, Darende ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı devam eden deprem konutlarında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçedeki TOKİ Konutlarını incelemeleri sırasında Vali Yavuz’a; Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal ve İl Afet ve Acil Durum Md. Yrd. Erdinç Ürkmez eşlik etti.

Vali Yavuz, ilk olarak Darende Yukarıulupınar Mahallesi’nde yapımı süren 73 adet betonarme kırsal köy konutunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ardından, Balaban ve Karaoğuz Mahallelerine geçerek yapımı devam eden 137 adet çelik kırsal köy konutlarında incelemelerde bulunarak, projelerin ilerleyişi ve kalite standartlarıyla ilgili yüklenici yapım firmalarından brifing aldı.

Darende merkezde yapımı devam eden 256 adet TOKİ konut inşaat sahası ve 16 derslikli okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Yavuz, akabinde Günpınar Mahallesinde yapımı devam eden 35 adet betonarme kırsal köy konutlarında incelemelerde bulundu.

Vali Seddar Yavuz kırsal köy konutuna yerleşen depremzede vatandaşımız Mustafa Uyanık ve ailesine misafir olup, yeni evlerinin hayırlı olmasını diledikten sonra, Günpınar Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyip sohbet etti.

Darende Akçatoprak mahallesinde yapımı devam eden 14 Adet Çelik Kırsal Köy konutunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Kılıçbağı mahallesinde yapımı devam eden 13 adet Betonarme Kırsal Köy konutlarını inceleyip kamuoyunu bilgilendirmek üzere basın mensuplarına röportaj veren Vali Yavuz “ 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlarımıza en kısa sürede kalıcı konutlarını teslim etmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın ve devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. Bu kapsamda şu ana kadar Darende merkezde 775 konutun ihalesini gerçekleştirdik. İnşa edilen konutların bir kısmını da bir ay içerisinde teslim etmiş olacağız. Diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En geç Nisan 2025 tarihi itibariyle kalıcı konutları teslim etmiş olacağız. Diğer taraftan Kırsal konutlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda gördüğünüz gibi konutlarımız hazır, vatandaşlarımızın hizmetine verilecek durumda. Bugün tüm çalışmalarımızı bizatihi yerinde gördük. İhtiyaç ve sorunları tekrar değerlendireceğiz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içinde bulunacağız. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki devletimiz bütün imkanlarını deprem bölgesine seferber etmiş durumda. O yüzden de kısa süre içerisinde kalıcı konutları, kalıcı iş yerlerini teslim ederek hayatı normalleştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz, İlçede yapımı devam eden konut projelerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra, çalışmaların hızlı ve titizlikle devam etmesi talimatını vererek Darende ilçesindeki ziyaretini sonlandırdı.

 

Bakmadan Geçme