• Haberler
  • Malatya
  • Vergi Dairesi Başkanlığından Mücbir sebep Bilgilendirmesi

Vergi Dairesi Başkanlığından Mücbir sebep Bilgilendirmesi

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkcı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek, son uygulamalar hakkındaki bilgilendirme ve istişarelerde bulundu.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkcı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, son uygulamalar hakkındaki bilgilendirme ve istişarelerde bulundu.

MESOB ziyaretinde Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkcı’ya Başkan Yardımcıları  Yasemin Algan, Mustafa Bağsız ve Mehmet Kuzucu eşlik etti. 

Ziyaret için teşekkür eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnafımız 21 metrekare konteynerlerde ekmek parasın kazanmaya, vergisini ödemeye çalışıyor. Mücbir Sebep Halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Bunanla ilgili olarak taleplerimizi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet yılmaz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a arz ederek, görüştüm. İnsanların karnını doyurmadan mutlu edemeyiz. 2 yıl pandemi dönemini geçirdik, 19 aydan beri deprem sürecini yaşıyoruz. İnsanlarımız zor şartlar altında geçimini sağlamaya çalışıyor. Depremin ilk sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz etmiştim, konutta lazım, ancak deprem bölgesinin ayağa kalkabilmesi için ticaretin ayağa kalkması lazım. Malatya’yı yerinde tutabilmek için ticaretin ayağa kalkması lazım. Malatya merkez ile birlikte, Akçadağ, Doğanşehir ve büyük köylerimiz depremde büyük yara aldı. Sıkıntımız büyük. Malatya’yı tekrar ayağa kaldırabilmek için hep birlikte mücadele vereceğiz. Vergi Dairesi Başkanımız ve tüm ekibine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet a ise, “Esnafımızın her zaman yanındayız. Mücbir Sebep Hali, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar  son kez  şeklinde uzatıldığı belirtildi. Mücbir Sebep Hali’nde uzama olmazsa mükelleflerimizin yararlanabileceği bazı avantajlar var. Eğer mücbir sebep hali uzamazsa mükelleflerimize faizsiz olarak 24 ay taksit imkanı sunuyoruz. Eylül ayı içerisinde beyannamelerini verip müracaat etmeleri halinde tahakkuk eden vergileri 24 ay hiçbir faiz almadan taksit yapıyoruz. Mücbir sebep bittiği an hem yeni vergiler çıkacak, hem de 19 aylık vergiler var. O 19 aylık vergi herkesi yoracak. Bu sebepten mücbir sebebin uzamaması halinde mükelleflerimiz bu fırsatı değerlendirsinler, bu haktan yararlansınlar. Depremden sonra yapılandırma kanunu çıkmış ve ülke genelinde uygulandı. Ancak deprem bölgesindeki 4 il dışında başvuru süresi sonlandırıldı. Malatya, Mücbir Sebep Halinde olduğu için bu uygulamanın da süresi uzadı. Bu da deprem öncesi borçlarla ilgili burada gecikme faizini tamamını atıyoruz. Mükelleflerimiz deprem öncesi borçlarını Kasım ayı sonuna kadar yararlanabilecekler. Eğer Mücbir Sebep Hali süresi uzarsa bu uygulamalarda uzayacak.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme