Yedek tekerlek

Tekerleklerin kullanımı sırasında zaman zaman kırılma ya da benzer sorunlar yaşanabilir.

Tekerleklerin kullanımı sırasında zaman zaman kırılma ya da benzer sorunlar yaşanabilir. Bu tip durumlarda sadece tekerleğin değiştirilebilmesi adına yedek tekerlek üretimi yapılmaktadır. Ağır eşyaların kolay bir şekilde taşınması adına geliştirilen farklı tekerlek modellerinde yedek tekerlek desteğinin sunulması hem pratik hem de ekonomik bir seçeneğin olmasını sağlar. Geniş kullanım alanı olmasına karşın tekerteker.com’da farklı tekerlek modelleri için yedek tekerlek bulunabilmektedir.
Yedek tekerlek modelleri neler?
Tüm tekerlek modelleri için yedek tekerlek modelleri için ayrı ayrı üretilmektedir. Bu nedenle yedek bir tekerlek satın alınmak istendiğinde kauçuk tekerlek, poliamid tekerlek, döküm tekerlek, rulmanlı tekerlek ya da sabit-frenli gibi farklı tiplerde yedek model bulunabilmektedir. Model sınırlaması olmadığından dolayı yedek tekerlek alınacağı sırada doğru seçimin yapılması yeterli olmaktadır. Seçim sırasında da mevcut modelin özelliklerine göre yedek modeller incelenmelidir.
Yedek tekerlek nasıl seçilir?
Yedek tekerlekte, öncelikle işlevini yitiren tekerlek özelliklerine bakılmalıdır. Yedek yüksekliği, tekerlek çapı, hareket tipi, bağlantı seçenekleri ve malzeme gibi özelliklerine göre yedek tekerlek alınmalıdır. Bu aşamada en önemli detaylardan birisi taşıma kapasitesidir. Tek bir tekerlek modelinin farklı taşıma kapasitesine göre üretilen çeşitleri bulunmaktadır. Bir masanın ya da tekerleğin kullanıldığı eşyanın bir taşıma kapasitesi vardır. Bu yük, her bir tekerleğe eşit olarak dağılmaktadır. Bu nedenle kaç tane tekerlek kullanılıyorsa toplam ağırlık tekerlek sayısına bölünerek tekerlek için minimum taşıma kapasitesine ulaşılmaktadır. Bu sayede ilerleyen dönemlerde ağırlığa bağlı olarak yaşanacak sorunların da önüne geçilebilir. 
Yedek tekerlek özellikleri neler?
Yedek olarak alınacak tekerleklerde, standart tekerlek özellikleri bulunmaktadır. PVC, polipropilen, termoplastik ya da poliüretandan üretilen tekerleklerde en önemli ayırt edici özellik kullanılan malzemedir. Bunun yanı sıra taşıma kapasitesi, tekerlek çapı gibi özellikler ile birlikte her model kendine has özellikleriyle ayrılmaktadır. 
Yedek tekerlek nasıl monte edilir?
Yedek tekerleğin monte edilmesi, normal bir tekerlek modeline göre çok daha kolaydır. Yedek tekerlekler için eski tekerleğin makara kısmında bulunan cıvata ve somunun sökülmesi gerekir. Söküm sonrasında eski tekerlek boşa çıkacaktır. Ardından alınan yeni tekerleğin aynı şekilde bağlanması ve cıvataların takılması ile birlikte monte edilmesi tamamlanabilir. 
Yedek tekerlek nerelerde kullanılır?
Yedek tekerlek, tekerlek kullanılan tüm ürünlerde ve tekerlek modellerinde tercih edilebilmektedir. Tekerteker.com yedek tekerlek konusunda zengin seçenekleriyle uygun bir modelin bulunmasını kolaylaştırmaktadır. Dayanıklı ve kaliteli ürünler ile uzun yıllar boyunca satın alınan tekerlek kullanılabilmektedir. 

Bakmadan Geçme