• Haberler
  • Politika
  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Malatya'daki Belediyelere Talip

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Malatya'daki Belediyelere Talip

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Malatya'daki Belediyelere Talip

Malatya ziyaretinde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Malatya’da aday adaylığı başvurularını almaya başladıklarını söyledi.  

Malatya’da belediyelere talip olduklarını vurgulayan Erbakan;” Malatya'mızda hem tekrardan bir geçmiş olsun ziyaretini gerçekleştirmek hem deprem sonrasında bugüne kadar yaraların sarılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek, bilgi almak Malatya halkının tekrardan derdine ortak olabilmek onların bu süreçte ne noktaya gelebildiklerini, yaraların sarılması anlamında yerinde müşahede etmek bakımından Malatya ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Tabii bununla beraber on dört Mayıs seçimlerinde kıymetli Malatyalıların Yeniden Refah Partimize vermiş oldukları son derece ciddi bir destek var. Bu destekten dolayı kendilerine teşekkür ziyaretini de bu vesileyle gerçekleştirmiş olacağız. Gerçekten de yüzde ona yakın bir oyla merkez ilçelerde daha da yüksek oranlarda oyla Yeniden Refah Partimizi Malatya halkı ilk girdiğimiz bir seçim olmasına rağmen bağrına bastı Bu sebeple tabii kendilerine teşekkür ziyaretini gerçekleştireceğiz.
Ve tabii ki diğer bir konu da yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Yeniden Refah Partimizin Malatya belediyesine, Malatya'mızın ilçelerindeki belediyelere talip olduğunu Malatya halkına iletmek üzere otuz bir Mart seçimlerinde de inşallah Malatya halkının aynen on dört Mayıs'ta olduğu gibi hatta onun daha da fevkinde bir desteği Yeniden Refah Partimize vermelerini sağlamak üzere burada Malatya'yı ziyaret ediyoruz. İnşallah Cenabı Allah bu çalışmalarımızı, bu ziyaretlerimizi hayırlı eylesin.” Dedi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, depremin vurduğu Malatya’da ‘Kentsel dönüşüm bir rantsal dönüşüme çevirmeyin” dedi. Erbakan, ayrıca kentte Maraş depremlerinde ağır hasar alan 36 binanın sadece 8 binin yıkıldığını söyleyerek orta hasar belirsizliğinin de son bulmasını istedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 31 Mayıs yerel seçimleri öncesinde Malatya’yı ziyaret ederek depremin izlerini yerinde inceledi.
Basın konteynerlerinde gazetecilere açıklama yapan Erbakan, Malatya’ya dair gözlemlerini aktardı. Erbakan, ağır hasar alan 36 bin binanın sadece 8 binin yıkıldığını kaydederek, “36 bin ağır hasarlı binada bugüne kadar sadece 8 bininin yıkıldığı bilgisini arkadaşlarımız verdi. 28 bin hala yıkılmayı bekliyor.  Bununla beraber orta hasarlı binalarda ciddi bir belirsizlik olduğunu arkadaşlarımız ifade etti. Bunlar kullanılamıyor mu? Yıkılmayacaksa kullanılsın, buna izin verilsin. Malatya’da çok fazla can kaybı olmasa da binaların hasarı bakımından ciddi bir yıkım var.” Dedi
Açıklamalarını milli görüş belediyeciliğinin nasıl olduğunu anlatarak süründüren Erbakan, “Rüşvetin, yolsuzluğun, israfın, olmadığı adaletsizliğin, adam kayırmanın olmadığı bir belediyeciliktir. Kentsel dönüşüm bir rantsal dönüşüm olarak değil hakka ve hukuka riayet ederek gerçek manada bir kentsel dönüşüm, rant uğruna şehirlerimiz betona, çimentoya boğulmak yerine çevreye duyarlı bir belediyeciliğin ortaya konulması gerekiyor.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme