YEŞİLDER' den 'Festivale davet edilmedik tepkisi '

YEŞİLDER' den 'Festivale davet edilmedik tepkisi '

26. Malatya Kayısı Festivaline davet edilmediklerini ifade eden YEŞİLDER( Yeşilyurt Eğitim Derneği) yönetim kurulu Başkanı Mümtaz Toy yaptığı açıklamada “ kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar” dedi.
 Başkan Mümtaz Toy “ geçmiş dönemlerde, belediye yetkilileri biz STK yöneticilerin arayıp, festivale davet ediyorlardı. Yeni yönetimin böyle bir anlayışının olmadığını üzülerek gördüm. Yönetime geldikten sonra Sayın Başkan Sami Er her şeyin en doğrusunu, en iyisini kendisi biliyor. Şehrin yöneticilerinin şehri idare ederken, tek akıl yerine ortak akla başvurmalarını bekliyoruz. Bugün olmuş, şehri hep beraber ayağa kaldıracağız diyor. Ama ne Malatya yerel basınını, ne de sivil toplum Kuruluşları çağırıp, istişare etmiyor. Bu durum Malatyalıları yok saymaktır. 
6 Şubat depremiyle ağır yara alan şehrimizde, STK ‘ların yok sayıldığı tuhaf bir dönmeden geçiyoruz. Biz STK’ları yok sayarak, ne yapmak istiyorlar acaba.? İki aydır randevu talep etmemize rağmen, herhangi bir geri dönüş yapılmamasını da anlamış değiliz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. “ şeklinde tepkisini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme