Yeşilyurt Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Ağustos Ayı 1.Oturum Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi,gündemde ki komisyon raporlarını ve teklifleri karar bağladı.
Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıdaaçılış ve yoklamanın ardından07 Temmuz 2022 TarihliToplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Hicri Yıl ve Muharrem Ayının hâyırlar getirmesini temenni edenYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Sevgili peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak hicri yılbaşı olarak kabul edilen ve Allah’ın ayı olarak nitelendirilen Muharrem Ayı, paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın hatırlandığı değerli zaman dilimlerimizden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine vesile olmasını, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Hicri 1444 yılının Aziz Milletimize, Malatya’mıza, Yeşilyurt’umuza, İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. ” diye konuştu.
Tecde Mahallesi Kamelyam Sokak üzerinde Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan park alanına “Şehit Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın” isminin verilmesine yönelik Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonunun raporunu onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aşağıbağlar Mahallesi 8. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilatı ile Cemal Gürsel ve Yavuz Selim Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 7. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilat taleplerine dair hazırlanan İmar Komisyonu Raporunu kabul etti.
Gündemdeki dokuz maddenin ertelenmesine, dört maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verdikten sonra 1.Oturum Toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi,  Ağustos Ayı 2.Oturum Toplantısını 05Ağustos 2022 CumaGünü saat 10:00’dagerçekleştirecek.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme