• Haberler
  • Yerel
  • Yeşilyurt Belediyesi Ekipleri, Bayram Öncesinde Denetimleri Artırdı

Yeşilyurt Belediyesi Ekipleri, Bayram Öncesinde Denetimleri Artırdı

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ile Tarımsal Hizmetler Müdürleri Ekipleri, Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan lokanta, tatlıcı, şekerci, kasap, pastane ve marketleri denetleyerek, genel temizlik ve fiyat listelerini kontrol etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Yeşilyurt genelinde iş yerlerindeki denetimlerini sıklaştıran Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, vatandaşların alışverişlerini güvenle yapması için yoğun mesai harcıyor. 
Yıl boyunca yaptıkları rutin denetimleri, özel günlerde daha da artıran Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ile Tarımsal Hizmetler Müdürleri Ekipleri, tatlı ve şekerleme üretim ve satış yerleri ile marketler, kasaplar, fırınlar ve lokantalara yönelik uyguladığı denetimlere ağırlık verdi. Vatandaşların ağız tadıyla, sağlık şartlarına uygun gıda tüketmeleri için gerçekleşen denetimlerde, işletmelerin üretim ve depolama alanları, kullanılan gıda malzemeleri, iş elbiseleri, hijyen koşulları, fiyat listeleri, gramaj ve etiket kontrolleri ile iş yeri açma ruhsatları tek tek kontrol edildi. 
Denetimlere katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Kurban Bayramı öncesinde halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla farklı iş kollarına ait işyerlerine yönelik denetimlerde bulunduklarını söyledi.
Başkan Yardımcısı Dikenli, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmesi için denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederken, “ Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Vatandaşların bayramı sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri, sağlıklı koşullarda hazırlanan gıdalara ulaşabilmeleri için her türlü önlemi alıyoruz. Kurban Bayramına artık sayılı günler kala ilçemizdeki market, kasap, lokanta, şekerci, tatlıcı, pastane ve manavlarda ki rutin denetimlerimiz devam etmektedir. Arife günü ve bayram süresince bu denetimlerimiz devam edecektir. Denetimlerimiz esnasında hem esnaflarımızın bayramını kutlarken diğer taraftan düzeltilmesi gereken yerlerle ilgili uyarılarımızı yapıyoruz, onlarda gereken çalışmaları yapıyorlar. Esnafımıza bayram öncesi hayırlı işler bol kazançlar dilerken, hemşehrilerimize de mutlu bayramlar diliyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme