Yetkililerden Çalışma Bekliyoruz

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve beraberindekiler Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcılığına seçilen MGTC Başkanı Mehmet Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve beraberindekiler Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcılığına seçilen MGTC Başkanı Mehmet Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında gündeme dair değerlendirmede bulunan Aydın, “Dört gün önce vahim bir kaza oldu ve ilimizde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu durum Malatya’daki binaların sağlamlığı ile ilgili kafamızda soru işaretleri oluşturdu. Yetkililerden ilgili bir çalışma bekliyoruz” dedi.

Malatya İnşaat ve Müteahhitler Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Mehmet Aydın’ı ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.Ziyarette Malatya'nın güncel sorunlarından olan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda istişarelerde bulunuldu.

MGTC Başkanı Mehmet Aydın, Bülbüloğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek 

“Bugün ziyaretimize gelen İnşaat ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sayın Mehmet Bülbüloğlu ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Dört gün önce Malatya’mızda vahim kaza oldu ve bugün de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu durum Malatya’daki binaların sağlamlığı ile ilgili kafamızda soru işaretleri oluşturdu. Yetkililerden bir an önce bu binaların sağlamlığı ile ilgili bir çalışma bekliyoruz” dedi.

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Malatya’nın deprem kuşağında olan illerden birisi olduğunu ve kentsel dönüşümün bu noktada hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek şunları vurguladı:

“Dört gün önce üzücü bir olay yaşadık. Çok şükür can kaybı olmadan hafif atlatıldı. Ancak tekrarının olma ihtimali çok yüksek bir konuyla karşı karşıya kaldık şehrimiz. Bugünde bir deprem yaşadık çok şükür ki herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Allah tekrarını nasip etmesin inşallah, beterinden saklasın. Ancak biliyoruz ki Malatya’mız deprem kuşağında olan illerden birisi ve her zaman risk altındayız. İki yıl önce 24 Ocak da yaşadığımız depremde bunu bir kez daha gördük. Tabii ki biz sorunlarımızı her zaman olay başımıza geldiği aşamada konuşup devamında da unutuyoruz. Burada hepimizin tekrar bu konuyu ele alarak kentsel dönüşümü hızlandırılması anlamında ve vatandaşımızın bilinçlendirilmesi anlamında bizim bu işte sorunumuz çok önemli olduğunu ve büyük olduğunu içimizde hissediyoruz. Kentsel dönüşümüz hızlanmaması veya bu yapıların dönüştürülmemesi önümüzdeki günlerde aynı sorunları tekrar gün yüzüne çıkaracaktır. İnşallah burada tabii ki herkese büyük görev düşüyor yerel yönetimlerimize, bizlere, müteahhitlerimize, mühendislerimize, mimarlarımız, basın camiamıza da çünkü bugün basın camiamız kamu menfaatine denetleme görevi üstlenmiş çok önemli bir kurum. Bu anlamda da bu denetlemeyi de tabii ki hem sizler hem bizler Sivil Toplum Örgütü olmanın gerekliliği neticesinde yapma sorumluluğunu hissediyoruz. İnşallah Malatya olarak bu tarz olayları sıkıntıları yaşamadan deprem felaketini Rabbim bir daha bizlere göstermesin. Yaşamadan ancak sorunlardan ders çıkararak, yapılarımızı hızlı bir şekilde yerel yönetimlerimizle dönüştürmek hedefimiz. İnşallah bu hedefte de el birliği ile bizler çalışmaya devam edeceğiz.”

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu misafirperverliklerinden dolayı Başkan Mehmet Aydın ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederek Aydın’a yeni görevinde başarılar diledi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme