• Haberler
  • Eğitim
  • YÖK'ten 'üniversite sistemi değişiyor' iddiasına yalanlama

YÖK'ten 'üniversite sistemi değişiyor' iddiasına yalanlama

YÖK'ten 'üniversite sistemi değişiyor' iddiasına yalanlama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversite sistemi değişiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Söz konusu açıklamanın YÖK'ü yıpratmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Üniversite sisteminin değişeceği ve yeni bir eylem planının hayata geçmesiyle aynı üniversite bünyesinde hem sağlık hem mühendislik hem de sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği iddia edildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili YÖK'ten yazılı açıklama yapıldı.  Açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda Kurulumuz tarafından yapılan sunumda; yükseköğretim hayatımız, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülmekte olan ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alınmıştır.

Toplantıda ayrıca gelecek 30 yılda dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonuna yönelik hazırlıkları ve projeleri konusunda, Kurul Başkanı ve üyeler tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Çok verimli gerçekleşen toplantının önümüzdeki günlerde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

"YÖK'ü yıpratmaya yönelik haberlere itibar etmeyiniz" diyen YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda üniversite sisteminde hiçbir değişikliğin olmayacağını belirtti. (İLKHA)

Bakmadan Geçme