Yurt Sendikaları Konfederasyonu Yüzde 1 Sendikalaşma Barajına Karşı Ankaraya Yürüyor

Yurt Sendikaları Konfederasyonu Yüzde 1 Sendikalaşma Barajına Karşı Ankaraya Yürüyor

Genel Merkezi Yozgat’ta bulunan YURT–SEN Konfederasyonuna bağlı sendikalar 6. Dönem Toplu Sözleşme ile Tüm Kmau Çalışanları adına Toplu Sözleşme Masasına oturan ve hiçbir kazanım elde edemeyen ve yaşanacak üye kayıplarının önüne geçmek amacı ile Sendikalaşma oranı % 1 barajı getirilerek çalışanları kendilerine mahkûm eden tekelleşme anlaşması yapan kendilerine üye olan çalışanların yararlanacağı üç ayda bir verilen 400 TL uygulamasına tepki göstermek amacıyla Ankara’ya yürüyor. Konfederasyona üye sendika başkanlarının da katıldığı yürüyüş dün saat 14:00’de Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı.
Genel Merkezi Yozgat’ta bulunan YURT–SEN Konfederasyonu, % 1 barajı uygulamasına tepki göstermek amacıyla Ankara’ya yürüyor. Konfederasyona üye sendika başkanlarının da katıldığı yürüyüş bugün saat 14:00’de Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı.
           YURT-SEN Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Çeliksoy yaptığı açıklamada “YURT Sendikaları Konfederasyonu olarak % 1 barajına ve Siyasal Sendikacılığa karşı genel merkezimiz Yozgat’tan, Ankara’ya yürüme kararı aldık. Sadece YURT-SEN üyeleri için değil tüm kamu çalışanları için yürüyeceğiz. 5 gün içerisinde TBMM’de olmayı planlıyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz.” dedi.
            YURT – Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı ve Yürüyüş Kurulu Sorumlusu Hakan Çeliksoy yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada “YURT Sendikaları Konfederasyonu olarak %1 barajına ve siyasal sendikacılığa karşı bugün genel merkezimizden Ankara’ya yürüyeceğiz. Kamu çalışanları ve Sivil Toplum Örgütlerinin hak arama yürüyüşümüze desteğini bekliyoruz.
Kamu çalışanları ve emeklileri, geçmiş dönemlerde toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak yoksulluğa mahkûm edilmiştir. 
Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin bu seferki yenilgisi maddi kayıpların yanında örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, Sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenlemeler de içermektedir. Bu durum yandaş ve siyasetin dibine kadar bulaşmış Konfederasyonun ve masada oturan diğer Konfederasyonların eseridir. 
Memur Sen “MALUM”-Sen, özgür ve bağımsız sendikaların örgütlenmesini engelleyemeyince çareyi “baraj sorununu” katmerli hale getirmekte görmüştür. Masada oturan diğer konfederasyonlarda bu duruma sessiz kalmıştır. Toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanmak için her iş kolu bazında %1 sendikalaşma barajının getirilmesini, bağımsız sendikaların, kamu çalışanlarının ve emeklilerinin haklarını savunan dayanışma ve mücadele örgütlerinin engellenmesi olarak değerlendiriyoruz.
             Kamuda görev yapan toplam 2 milyon 658 bin 555 memurdan sendikalı sayısı 1 milyon 718 bin 984 kişidir. Yine kamuda 939 bin 571 sendikasız memur bulunmaktadır. Yüzde 1 barajı nedeniyle toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak kamu çalışanlarının sayısı 2 milyona yaklaşmaktadır. Kamu çalışanları, emeklileri ve aileleri mutsuz ama Memur Sen “MALUM”-Sen bu tablodan memnun olan tek yapıdır. Kamu çalışanlarına ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde, her iş kolu bazında %1 Sendikalaşma barajının getirilmesini ve 2022 için % 5+7, 2023 için ise % 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme