Zafer Spor Kulübü Sporcuları Ankara'da Tarih Yazdı

Zafer Spor Kulübü Sporcuları Ankara'da Tarih Yazdı

5-7 Mart tarihlerinde 2024 Türkiye Yüzyılı Alpagut Türkiye Şampiyonası 33 kulüp, 400 sporcunun katılımıyla Ankara Devlet Bahçeli Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Malatya Zafer Spor Kulübü 7 sporcuyla katıldığı sampiyonada 2 ayrı branşta mücadele ederek toplamda 7 altın ve 6 gümüş madalya aldı.


Malatya'yı temsilen mücadele eden ve dereceye girerek Türkiye Alpagut Milli Takımında yer almayı hakeden  Zafer Spor Kulübü sporcuları  Azerbaycan'da yapılacak olan Alpagut Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler.

Şampiyonaya yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Zafer Spor Kulübü kurucusu,aynı zamanda Alpagut dünya şampiyonu Ali Zafer, sporcularının her alanda Türkiye’de tarih yazdıklarını ve uluslar arası şampiyonalarda da Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini söyleyerek bütün sporcuları tek tek tebrik etti.

Özellikle depremde büyük travma yaşayan Malatya halkının çeşitli etkinliklerle bu travmayı aştıklarını ifade eden Ali Zafer,Malatya gençliğinin spora büyük önem verdiğini,depremin verdiği travmayı sporla atlattığını söyleyerek ,Malatya gençliğinin spora olan ilgisinin her geçen büyüdüğünü ve böyle başarıların geldiğini söyledi. 

Malatya’yı daha bir çok şampiyonada başarıyla temsil edeceklerini söyleyen Ali Zafer, katıldığımız her şampiyonada başarı için ortaya koydukları performanstan dolayı her bir sporcumu ayrı ayrı kutluyorum.  Sporcularımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Ben sporcunun zeki,çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim “ sözünü şiar edinmeleri ayrı bir güzelliktir. Burada sporcularımızın ailelerine de çok teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl bir nesil yetişiyor . Çocuklarını spora yönlendirerek ve destekleyerek onların önünü açmaları ve bu güzelliğe kattıkları değerin kelimelerle ifadesi zordur, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

5-7 Mart 2024 tarihlerinde Ankara’da yapılan Alpagut Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcular: 

Emrah Aydemir : Ayça sistem 1’ncisi , Caymaz sistem 2’incisi

İsmail Karakaş :Ayça sistem 1’ncisi,Caymaz sistem  1 ‘incisi

Muhammet İsa Karadeniz :Ayça sistem 1’incisi, Caymaz sistem 1’ncisi

Mustafa Denizer :Ayça sistem 1’ncisi, Caymaz sistem 2’incisi

Semi Azim Doğan :Caymaz sistem 1’ncisi, Ayça sistem 2’incisi

Beril Taş: Ayça sistem ve çalmaz sistem 2’incisi 

Mehmet Berkehan Doğan :Ayça sistem ve Caymaz sistem 2’incisi

Bakmadan Geçme