Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Açıklaması

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Açıklaması

    
İlimiz Yerel İnternet Haber Sitelerinde yayınlanan, “İl Müdürlüğünde Narkotik Operasyonu” başlıklı haber nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.
Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli F.D. sürekli işçi kadrosunda görev yapmakta iken emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda göz altına alınmış ve mahkemece tutuklanmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından derhal yapılan inceleme ile kişinin iş akdi fesih edilmiştir.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 30.10.2021 tarihinde şahsın ikâmetinde yapılan aramada yeşil reçeteye tabii uyuşturucu ve uyarıcı özelliği olan hap ele geçirilmiş, şahıs gözaltına alınmış, yapılan sorgulamada İl Müdürlüğü bodrum katı merdiven altında aynı özelliklere sahip uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri sakladığı beyanı üzerine yapılan aramada söz konusu maddelere de el konulmuştur.
Şahıs “Yeşil Reçeteye Tabii Uyuşturucu ve Uyarıcı Özelliği Olan Hap Satmak” suçundan 31.10.2021 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.
Olayın hemen ardından 4857 sayılı iş kanunun 25. Maddesinin “II” Fıkrasında belirtilen Ahlak ve iyi Niyet Kurallarına Uymayan Haller ve Benzerleri başlığı “d” bendi uyarınca ivedilikle gerekli işlem yapılarak açığa alınmış ve iş akdi fesih edilerek kurum ile ilişiği kesilmiştir.
Ayrıca konu ile ilgili 04.11.2021 tarihinde muhakkik görevlendirilerek idari inceleme başlatılmıştır.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme