AK Partili Çalık: Millete hizmet yolunda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

AK Partili Çalık: Millete hizmet yolunda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti'nin 20 yılda yaptığı icraatları sıralayarak, “Malatya’mızın dört bir yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde devam etti, ediyor. Bu konuda da asla fire vermeyeceğiz” dedi.

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu ve teşkilat üyeleri ile birlikte 2021 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. 
AK Parti Malatya İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Çalık, dünyanın 2 yıldır pandemiyle mücadele ettiğini belirterek, “20 yılda bir çok krizler, operasyonlar, darbe girişimleri, yaptırımlar, terör saldırıları ve doğal afetler yaşandı. Son iki yıldır bütün insanlığı ilgilendiren Kovid-19 salgını ile mücadele ediyoruz. Ülkemiz, güçlü sağlık sistemiyle, Kovid-19 salgının yayılmasına karşı mücadelesinde etkili önlemler aldı ve ihtiyaç sahibi kişilere kapsamlı yardımlarda bulundu” dedi.

MUHALEFET SİYASET ÜRETMİYOR

Milletvekili Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmamasına ilişkin, “Muhalefet siyaset üretmiyor. Siyaseten bir acziyet icindeler. Kılıçdaroğlu’nun önce TÜİK’e ardından da Milli Eğitim Bakanlığı’na bu şekilde randevusuz olarak şov yapma amaçlı gitmesi, muhalefetin nasıl kısır bir politika içinde olduğunu gösteriyor. Kendilerini millete rezil ediyorlar. Eğer Kılıçdaroğlu birazcık samimiyse, yerel seçimlerde “kazandığımız belediyelerden kimseyi işten çıkarmayacağız” diye millete söz vermesine rağmen İstanbul ve Ankara dahil kendi belediyelerinde yüzlerce kişiyi işten çıkarmalarının ve ardından kendi adamlarını belediyeye sokmalarının hesabını versin” dedi.

CHP, MİLLETİMİZİN DEĞERLERİYLE KAVGALI

Çalık, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik sözlerine tepki göstererek, “4-6 yaş Kur’an Kursları Ortaçağ düşüncesiymiş. Küp içindekini sızdırıyor. Bu sözler CHP'nin milletin değerleriyle kavgasının dışarı sızma halidir. Ne kadar gizleselerde üste çıkıyor. Millete rağmen siyaset olmaz. Bu milletin değerleriyle kavga ederek siyaset olmaz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EKONOMİK YAPISI GÜÇLÜDÜR

Milletvekili Çalık, Türkiye'nin ekonomik yapısının çok güçlü olduğunu ve yeni Türkiye Ekonomi Modeli ile büyümesini hızlandırarak sürdüreceğini belirterek, “Türkiye Ekonomi Modeli ile kalıcı makroekonomik istikrar sağlanıp, yüksek katma değerli üretim teşvik edilerek üretim, ihracat ve istihdam artırılacak, uygun sosyal politikalar ile artan büyüme tabana yayılacaktır. Modelimizin ilk adımında finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanması vardır. Salgının küresel tedarik zincirlerinde ortaya çıkardığı sorunları göz önüne aldığımızda, ülkemizin küresel üretim üssü ve tedarik merkezi olma potansiyeline fazlasıyla sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte ülkemiz son derece zengin ve çeşitli bir üretim altyapısına da sahiptir. Önümüzdeki süreçte bu potansiyelimizi daha da güçlendirecek, özellikle orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerine yönelik Ar-Ge teşvikleri artırılacak, yıldız sektörleri belirleyerek yerli üretimi geliştireceğiz. Böylelikle cari açığın fazlaya dönüşerek dış borca bağımlılığı azaltacağız. Özetlemem gerekirse kamunun yönlendirmesi, teşviki ve düzenlemeleri ile çalışan; serbest piyasa ekonomisiyle üretim, ihracat ve istihdamı artıran ve uygun sosyal politikalarla ekonomik büyümeyi tabana yayan bir model kuruyoruz” dedi.

MALATYA HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

Çalık, Malatya’ya son 19 yılda 35 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Malatyalıların hizmetin en iyisine layık olduğunu kaydetti. Öznur Çalık, “19 yılda Malatya’mıza eğitimden sağlığa, kültürden ulaşıma kadar her alanda 35 milyar lira yatırımda bulunduk. Tabii ki bu yatırımlar yeterli mi? Yetmez. Biz yatırımları almaya devam ediyoruz. Bu yıl sadece ilimizde 76 adet okul yapılıyor. Son 19 yılda eğitimde 5 bin 35 adet derslik inşa ettik. Sağlıkta 3 bin 300 yatak kapasiteli 10 hastane, 425 birinci basamak sağlık hizmetleri tesisi ile sağlıkta hizmet kalitesini artırdık. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemiz Ocak ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak. 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanemiz hizmet vermeye başladı. 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi ile Arapgir Devlet Hastanesinin ek bina inşaatı dahil 24 adet yatırımımız bulunmaktadır. 2022 yılı yatırım programına ise 20 adet sağlık yatırımı teklif edilmiştir. Ayriyeten Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi de iki yıl içerinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6 bin 272 deprem konutu ve sosyal donatıları ile birlikte yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırımının kentte devam ettiğini belirterek, “Battalgazi Şehit Fevzi Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında 110 dönümlük alanda 679 konut, 18 ticarethane ve 1 kafeterya yapılıyor. Beydağı  Mahallesinde 3 ve 4.etap 1.bölge kapsamında 915 konut yapılıyor. Malatya’mız için yaklaşık 3 bin 500 kişinin istihdam edileceği Tekstilkent projesi için fabrikaların yapım ihaleleri gerçekleşti. Yaklaşık 35 milyon lira tutarında Kaynarca Spor Kompleksinin yapımı sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Malatya’mıza Atletizm pisti binası ve tribünü yapılacak. Hekimhan, Yazıhan ve Kuluncak ilçelerimiz için doğalgaz önümüzdeki yıl yatırım programında. Yeşilyurt ilçemize yeni hükümet konağı, Arapgir ilçemizde Emniyet Amirliği hizmet binasına kavuşacak” dedi. 

BÖLÜNMÜŞ YOLU 455 KİLOMETREYE ÇIKARTTIK

Ulaştırmada 36 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 455 kilometreye çıkarttıklarını kaydeden Çalık, “2002 yılına kadar Malatya’mızda BSK’lı yol sıfır iken, 2003-2021 yılları arasında 329 kilometre yaptık. Proje bedeli 538 milyon TL olan 53,5 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre yolumuzun yapımı devam ediyor, 26.5 kilometresi Ocak ayı sonunda trafiğe açacağız, yolun tamamını da inşallah 2023 yılına varmadan trafiğe açılmış olacak. Çevre yolu Malatya'mızın hem şehircilik hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi daha fazla yatırım çekmesine de imkan oluşturacak. 27,6 kilometrelik Kuluncak-Hekimhan bağlantı yolunun yarım kalan 5,7 kilometrelik kısmının tamamlanması için yapımı devam ediyor. Yine Hanımınçiftliği’ne köprü ile 23,7 kilometre uzunluğundaki Pütürge ayrımı-Doğanyol il yolunun yapımı devam ediyor. Demiryollarında 20 milyon TL tutarında Yazıhan’a üst geçit yaptık ve yine Doğanşehir İstasyonuna yaya alt geçitin yapımı da tamamlandı. Yine ilimize 9 bin 625 metrekare olan mevcut havalimanı terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yıllık yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası kazandırıyoruz” dedi.

2021 YILINDA 105 MİLYON TL TARIMDAL DESTEK VERİLDİ

Çalık, “Malatya'mızda 2002'den bu yana 405 bin dekar araziyi suya kavuşturduk. Yıllık 255 Milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 3 Milyar TL DSİ yatırımı yaptık. 1,5 Milyar TL tarımsal destek ödemesi yaptık. Orman varlığımızı yüzde 76 artırdık. 2021 yılında ise Tarımsal desteklemeler kapsamında Malatya’mıza 105 Milyon TL ödeme yapılmıştır. Hayvancılık desteklemeleri kapsamında 36 Milyon TL ödeme yapılmıştır” dedi. Çalık, “Battalgazi Beypınar Barajı'nın Proje İhalesi 29 Nisan 2021'de gerçekleşti. Arguvan Aliağa Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Hizmetleri Geliştirme İşine ait ihale yapıldı. Arguvan Yoncalı Barajı Damlacık isale tünel çalışmaları devam ediyor. Darende ilçesi Çınarköy Göleti’nin ikmal ihalesi 29 Haziran’da yapıldı. Çınarköy Göleti Sulaması yapım işi ihalesi de 19 Ocak 2022’de yapılacak. Yazıhan’da 92 bin dekar araziyi suyla buluşturan Boztepe Recai Kutan Barajımızın ardından ilçedeki 30 bin dekar araziyi daha sulayacak Ansur ve Epreme barajlarımızın da planlama çalışmaları yapılıyor. Güney Kuşak Yolu Kanalı ve Menfezi 1. Kısım yapım işi ihalesi 10 Ocak 2022’de yapılacak. Hekimhan’da; 2022 yılı içinde ihalesi yapılacak Güzelyurt Karamahmut Göleti ile 2.500 dekar, Kurşunlu Göleti ile 2.790 dekar, Budaklı Göleti ile 2.250 dekar arazi sulanacak. İğdir Göletinin proje ihalesi 17 Haziran’da yapıldı. Karapınar Göletinin de projesi yapılıyor. Doğanşehir Elmalı Göleti Sulamasıyla 2 bin 530 dekar arazi suya kavuşacak. DSİ tarafından göletin su yapıları-basınçlı borulu işi ihalesi 11 Kasım’da yapıldı” dedi.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR 

Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgesinde 80 bin metreküp kapasiteyle uzun yıllar sanayinin arıtma yükünü taşıyacak arıtma tesisinin yapımının da devam ettiğini belirterek, “Bakın laf üretmiyorum, biz yaptıklarımızla konuşuyoruz, bir şeyi söylersek yaparız. Yapamayacağımızı asla vaad etmeyiz. Biz 19 yılda her alanda 35 milyar lira bu şehre yatırım yaptık. 6.Bölge teşvik destekleri 1 yıl uzatıldı.
İmalat sanayiinde 2 milyon TL üstü yatırımlar OSB’lerde gerçekleşmesi halinde 31.12.2022 tarihine kadar 6.Bölge desteklerinden yararlanabilecek. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz ile Tapu Kadastro Müdürlüğümüzde yeni binalarına kavuşuyor. AK Parti olarak Malatya’mızın dört bir yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde devam etti, ediyor. Bu konuda da asla fire vermeyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 2022 yılının ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, sıhhat, huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

HALK GÜNÜ BULUŞMALARIMIZ YENİDEN BAŞLADI

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, pandemi dolayısıyla Halk Günü buluşmalarına ara vermediklerini belirterek, “ Uzun zamandır, pandemi şartları dolaysıyla ara verdiğimiz ‘Halk Günü Buluşmaları’ bugün itibariyle tekrar başlıyor. 2022’de de milletvekillerimiz periyodik olarak partimizde her hafta bir milletvekilimiz hemşerilerimizle buluşarak, bu uygulamayı devam ettirmeyi planlıyoruz. Böylece hemşerilerimiz milletvekillerimize taleplerini, önerilerini beklentilerinizi ilk elden ilk ağızdan iletme imkânı bulacaklar. Bu uygulamayla hemşerilerimizle Malatyalı kardeşlerimizle sürekli beraber olan milletvekillerimiz, haftanın bir gününde de daha yakından bir arada olma imkânı bulmuş olacaklar. Ben bu uygulamamızın hayırlara vesile olması temenni ediyorum. Zor şartlarda 2021 yılını geride bırakıyoruz. Ama Malatya açısından baktığımızda güzel gelişmeleri beraber yaşadığımız bir yılda oldu” dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme