Başkan Gürkan: Burayı bir siyasi şova çevirmek doğru değil

Başkan Gürkan: Burayı bir siyasi şova çevirmek doğru değil

İstanbul’da düzenlenen 5. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinde Malatya’ya yakışmayan olay çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, kendisine söz verilmemesini ve siyasi konuşmaları eleştirerek Malatya Valisi Hulusi Şahin’i hedef aldı. Etkinlikte sık sık gerginlikler yaşandı.
İstanbul’da düzenlenen 5. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerine protokol krizi damga vurdu. Bürokratlar ve siyasilere konuşma hakkı verilirken CHP adına etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’ e söz verilmemesi tartışmaya neden oldu. Öte yandan tartışmayı MHP Milletvekili Arzu Erdem’in siyasi açıklamaları da alevlendirdi.
“MHP’YE DESTEK BEKLİYORUZ”
MHP Milletvekili Arzu Erem konuşmasında: “Rabbim bu zor zamanda vatanımıza, milletimize güç kuvvet versin. Ekmek kadar su kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şunu söylemek istiyorum. Malatyalı haine geçit vermeyecektir. Malatyalı terörist leşi kaldıranla bir olmayacaktır. Malatya’dan hain çıkmaz. Çıkarmayacaktır. 2023 seçimlerine gidiyoruz. Genel Başkanımızın dediği gibi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP’ye de desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.
“MALATYA’YA YAKIŞMAMIŞTIR”
Duruma itiraz edilmesi üzerine söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: “Ben buraya gelirken çok farklı bir konuşma hazırlamıştım. Ben Malatyalıyım. Buradan kürsüye çıkıp siyaset yapmaya gelmedim. Ben Malatya’dan İstanbul’a giderken gözyaşlarına hakim olamayan bir gençtim. Bu etkinlik Malatya’ya yakışmadı. Geçen sene burada Arslantepe Höyüğü’nün adaylığını kutlarken burada herkesi konuşturduk. Bugün Meclis’te grubu olan partinin Genel Başkan yardımcısını konuşturmamak Malatya’ya adet mi oldu değerli dostlar. Bu alanı bize tahsis eden Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu’dur. Ama buraya Millet ittifakının genel başkan yardımcısını çıkarmayan kim? Maalesef Malatya Valisi. Bu Malatya’ya yakışmadı. Biz buraya Malatya’mızı tanıtmaya, kayısımızın güzelliğini tanıtmaya geldik. Şurada bir protokol krizini çözmeye bile imtina eden bir anlayış var. Yeni bir kararname çıkmış. Burayı düzenlemek Valiliğe kalmış. İşte halimiz bu değerli dostlar. Burada gördüğümüz Malatya’ya yakışmayan bir organizasyon. Ben tekrar bu organizasyona emeği geçen Nazife hanıma teşekkür ediyorum. Kimse bizden fazla Malatyalı değil. Hepimiz Malatyalıyız. Ne bir Vali ne bir Kaymakam bizim Malatyalılığımızı ölçemez. Bu da bize ders olsun.” dedi.
“SİYASİ ARENAYA ÇEVİRMEYİN”
Adıgüzel’den sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tartışmayla ilgili olarak: “Ben Onursal Adıgüzel beye buraya çıkmasını söyledim. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı için de o da konuşsun dedik. Biz Malatyalıların konuşmakla ilgili derdi yoktur. Ama bu konuda Valimizin suçlanmasını kabul etmiyorum. Bu organizasyonu da valimiz yapmamıştır. Bu organizasyonu MASTÖB yapmıştır. Burayı bir siyasi şova çevirmek doğru değil. Burayı bu şekilde arenaya kimse çevirmesin.Burada devletin Valisini eleştirilmesini doğru bulmuyorum.” dedi.
“BU DOĞRU OLMADI”
Tartışmalardan sonra söz alan Malatya Valisi Hulusi Şahin ise: “Ben 4 aydır Malatya Valisi olarak atandım. Hep Malatya’nın güzelliklerini gördüm. Malatya’yı Malatya yapan Malatyalılar. Malatyalıların Malatya sevgisi. Ama böyle kısır çekişmelerle kimse bir yere varamaz. Burada bahsi geçen sadece protokol düzeniydi. Protokolde belli bir sıra vardır. O sıraya göre konuşmalar yapılır. Sıra devam ederken bir kişi araya girip bende konuşacağım derse bu sefer protokolün düzeni bozulur. Bizim ifade ettiğimiz bu. Burada kim niye siyaset yapıyor. Hepimizin hedefi Malatya’yı tanıtmak. Malatya’yı İstanbul’da Malatyalılarla buluşturmak. Burada sayısız dernek çalıştı emek verdi. Bu güzel hazırlıklar ötelendi. Geriye bazı siyasi parti temsilcilerinin bazı hedefleri ortaya çıktı. Bu doğru olmadı. Gelin bunu unutalım. Malatya’yı konuşalım.” dedi.
Konuşmalardan sonra tartışmalar devam ederken söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci: “Bu olaylar kimseye yakışmıyor. Buradaki kimseye böyle şeyler yakışmıyor” dedi.
SIKINTIN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ?
Malatya İstanbul tanıtım günlerinde İBB Görevlileri proğram öncesi, Genel sekreterlerininde konuşacağını, Malatya Büyükşehir Belediyesi sunucusunu kabul etmeyerek kendi sunucularını çıkaracaklarını, fuar alanının İBB’ne ait olduğunu, isteklerinin karşılanmadığı takdirde fuar alanını iptal edeceklerini belirtmeleri üzerine, sıkıntıların gerginleştiği de gelen haberler arasında.
ADİL GEVREK SHOW YAPTI
Yeni Malatyaspor’da kabus gibi 450 milyon borç bırakarak kaçan ve hiçbir hesap sorulamayan Adil Gevrek, fuar boyunca Show yapmaya devam etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Valisi Hulusi Şahin’in borçlanma konusunda huzursuz olduğu ve Adil Gevrek’ten hesap sorma vakti ibaresi ile karşılaşan Adil Gevrek, tanıtım günlerinde Malatya’yı yine böldü parçaladı. CHP Genel Başkanlarını ve akabinde MHP Milletvekilleri ile poz vererek siyasi kavganın başlattığı öne sürülmekte. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Febdoğlu’nun Adil Gevrek ile her an hesaplaştığı ve hesaplaşmaya devam ettiği bir dönemde, MHP Milletvekili Arzu Erdem ve MHP İstanbul teşkilatının Adil Gevrek’e sahip çıkarak objektiflere pos vermesi de kafalarda soru işareti bıraktı.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme