• Haberler
  • Malatya
  • Başkan Sadıkoğlu, Çatyol konteyner'lardaki esnafları ziyaret etti.

Başkan Sadıkoğlu, Çatyol konteyner'lardaki esnafları ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eski Malatya Yolu üzeri Çatyolda bulunan konteyner'lardaki esnafları ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eski Malatya Yolu üzeri Çatyolda bulunan konteyner’lardaki  esnafları ziyaret etti.
Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 21 metrekarelik konteynerlerde faaliyet yürüten firmaların büyük bölümünün iş yapamaz halde, sorunlarla mücadele ediyor ‘dedi.
 Geçici işyerlerinin plansızca konulmasına tepki gösteren Başkan Sadıkoğlu, “Odamıza ve esnaf odalarına kayıtlı binlerce firma 6 Şubat’ta büyük yara aldı. Birçoğunun işyeri yıkıldı, bazıları ağır hasar aldı.  Şehri terk etmeyerek ticari varlığını sürdürmek isteyen firmalarımız 21 metrekarelik konteynerlerde adeta ayakta kalma mücadelesi veriyor. Çatyol bölgesinde oluşturulan konteyner çarşıda bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik ve gördüklerimiz karşısında çok üzüldük. Burada bulunan esnafın iş yapabilmesi zor değil, imkânsız. Belli bir girişi dahi olmayan çarşıya vatandaş nasıl gelecek? Esnafımızın bize ilettiği bilgilere göre; hava karardıktan sonra karanlığa bürünen çarşıda temizlik ve güvenlik tedbirleri sıfır seviyesinde. Hemen önünde bulunan Eski Malatya yolunda kasis olmamasından dolayı neredeyse her gün kazalar meydana geliyor. Kot farkından dolayı şart olan merdiveni dahi esnafımız kendi imkanları ile yapmış. Böyle bir durumda bu esnafımız burada nasıl ticaret yapabilsin” diye belirtti.
 

Bakmadan Geçme