Başkan Şengönül: 30 Ağustos'ta Kazanılan Zafer Bir Milletin Kurtuluşu Oldu

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Şengönül söz konusu açıklamasında:

“Bir millet için en önemli unsur, bağımsız olarak tarih sahnesinde yer alabilmesidir. Bu unsur, söz konusu Türk milleti olduğunda daha da fazla ön plana çıkmaktadır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamamış ve kimseyi de esaret altına almak için bir çaba göstermemiştir. Türk’ün simgesinin Bozkurt olarak tüm dünyada kabul edilmesi de bu tarihi gerçekliğin bir yansımasıdır. Bilinen bir gerçektir ki; Bozkurt hem asil, hem teşkilatçı hem de boyunduruğu kabul etmeyen bir canlıdır. Bu vasfımızı tahlil etmek isteyenler de, şanlı tarihimizi açıp okuyabilir ve boyunduruğa karşı verdiğimiz mücadeleleri rahatlıkla görebilirler. Bu mücadelelerimizden en önemli olanlarından bir tanesi de, elbetteki 30 Ağustos günü başarı ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bir diğer adıyla da Büyük Taarruz’dur. Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin tamamının asilce kahramanlığı ile verilen bu mücadele bir milletin kurtuluşu olmuş ve esaret boğularak, ayaklar altına alınmıştır. Bu mücadele her ne kadar görünürde Yunanistan’a karşı verilmişse de, aslında verilen mücadele Yunanistan’ın arkasındaki yedi düvele karşı olmuştur. 

Günümüzde de, Yunanistan’ın aynı çocukça ve cahilane heveslerle, kendisini denize döken bir millete karşı, sırtını belirli mahfillere dayayarak sürekli tahriklerde bulunduğuna şahit oluyoruz. Bu tahrikler bizlere göstermektedir ki; Yunanistan, sırtını dayadığı güçlere fazlaca güvenmekte ve bu güçlerin Ukrayna’yı nasıl yalnız bıraktığını aklına getirememektedir. Miçotakis ve avaneleri eğer ki Trikupis olmaya ve Türk milletinin kartal pençesini başlarına geçirmeye meraklılarsa, Türk milleti de süngülerin parıldadığı yerde olmaktan beri durmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nda söylediği “ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözü halen caridir. Yunanistan savaşmayı göze almışsa, bizler ölmeyi çoktan göze almışızdır. Nihal Atsız’ın dediği gibi “kahramanlık, saldırıp bir daha geri dönmemektir.” Türk milleti de kahramandır, cesurdur ve korkusuzdur. Yunanistan da saldırıp bir daha geri dönmemeyi göze almışsa, onları her zaman beklemekteyiz. Yunanistan ya tahriklerinden vazgeçmeli ya da Türk milletini ve Türk milletinin 57. Alayı olan Ülkü Ocakları’nı karşısına almaya hazır olmalıdır.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zaferi ile prangaları kahramanca kırıp atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, Cenab-ı Allah’ın birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme