Çakır: Afete müdahale ve afet sonrası çalışmalarda dünyanın en başarılı ülkelerinden biriyiz

Çakır: Afete müdahale ve afet sonrası çalışmalarda dünyanın en başarılı ülkelerinden biriyiz

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 2021 yılında büyük afetler yaşandığını hatırlatarak Türkiye'nin gerek afete müdahale gerekse de afet sonrası çalışmalarda dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olduğunu söyledi.


AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekel ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ile birlikte AFAD il Müdürü Mustafa Türker'i ziyaret etti.

AFAD İl Müdürü Mustafa Türker ziyarette AFAD'ın çalışmaları hakkında Çakır ve beraberindekilere bilgiler verdi. 

Ziyarette konuşan Milletvekili Çakır, 
2021 yılında çok büyük afetler yaşandığını hatırlatarak, "Belkide son 15 yılın toplamı kadar deprem, yangın ve sel felaketi yaşandı. Bu afetler sonrası şunu gördük ki Türkiye bu noktada dünyada en başarılı ve en kabiliyetli ülkelerden biri. Afet anında ve afet sonrasında yaraların sarılması konusunda çok iyi bir noktadayız ve içeriden ve dışarıdan herkesin takdir ettiği bir ülke konumundayız. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanımıza ve AFAD başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu başarının arkasındaki en büyük pay elbette AFAD'a ait. Her an afet olacakmış gibi çalışıyorlar ve hazırlık yapıyorlar. AFAD ekiplerimize ve diğer arama kurtarma ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Çakır, 24 Ocak depreminin ardından Malatya'da 6 binin üzerinde konut yapıldığını hatırlatarak, "24 Ocak depreminden sonra Malatya'da binlerce konutumuz hasar gördü. İlimizde depremzedelerimiz için 6 binin üzerinde konut yapıldı. Birçoğu teslim edildi ve diğerleri de teslim edilmeye devam ediyor. Bu noktada hakikaten gerek Elazığ'da gerek ilimizde gerekse de İzmir'de devletimiz çok önemli çalışmalar yaptı ve vatandaşlarımızın yaralarını kısa sürede sardı. Bugün deprem olan illerimizde neredeyse depremlerin izi kalmadı. Bu noktada emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme