Malatyalı iş insanlarından TFF ye tepki

Malatyalı iş insanları ve takımına gönül vermiş taraftalar TFF ye tepki gösterek açıklama yaptı

   Biz Malatyalı, memleketine gönül veren iş insanları ve taraftarız. Yeri geldiği her noktada memleketimizin takımı ve yönetim ile alakalı eleştirilerimizi yapıyoruz. Hatta bu yönetme hiç güvenimiz kalmamıştır. Bizler mevcut başkanın hakem saldırısını kınadığımız gibi futbol federasyonunun futbolcu kardeşlerimizin emeklerini çalmalarına, puanlar kaybetmemizi de kınıyoruz.

     Bizler Battalgazi torunlarıyız asla yanlışı savunamayız. Bu bağlamda Malatya’yı sözde temsil eden başkanın yaptığı yanlışı koca bir memlekete yüklemek yanlıştır. Malatya’mız futbol Federasyonu tarafından gözden mi çıkarılmıştır ? Eğer böyleyse o düşündüğünüz şehir Malatya değildir, Malatya ile oyun oynamaya hatta ders vermeye kalkmayın. 2 tane Cumhurbaşkanı çıkarmış ve toplumun heryerinde bürokrat, doktor, öğretmen, polis, asker ve saygın iş insanları ile dolu şehrin emeklerine ihanet etme cesaretini sakın göstermeye kalkmayın.

     Bizler FairPlay ruhunu benimsemiş bir şehiriz, hakemlerinde her insan gibi “hata” yapabiliceğini biliyoruz. Ama hata başka “Yanlış” çok başkadır. Maalesef mevcut yönetimin haklarımızı doğru yerde ve zamanda koruyamadığı hatta şiddete başvurduğu için bu açıklamayı yapmak biz iş insanlarına ve taraftarlara düşmüştür. Battalgazi torunları sahipsiz değildir. Gerektiğinde bir olmayı da birlik olmayıda biliriz. Türk tarihine bakarak önemli zamanlarda nasıl reaksiyon alabileceğimizi bilmenizi isteriz.

     Hakemler arasında ki “Var” konuşma kayıtlarının açıklanmasını istiyoruz. Trabzonspor Fenerbahçe maçında aynı pozisyonda koşarak gelen hakem bizim maçımızda neden doğru olan aynı kararı veremedi? Alanyaspor maçında net kırmızı kart pozisyonu var ve 2-1 öndeyken gerçekleşti. takdir hakları bizi yakmaktan yana kullanıldı keza Kayserispor maçında tüm Türkiye’nin penaltı dediği pozisyonda “var” a bile gerek duyulmadan devam edildi.

    Hal böyleyken futbolun eşitlik ve adalet ilkesinin çiğnenmesi, üst üste gelen hakem hatalarını çıkıp konuşmak bizlere elzem bir ihtiyaç olmustur. Futbolun birleştiriciliği ve sağlıklı rekabet ortamının tekrar temin edilmesini istiyoruz. Biz ve diğer tüm klüplere eşitlik adalet istiyoruz. Avrupa güzel maçlar yöneten hakemlerimizin bizim maçlarda neden tel tel döküldüğünü bilmek istiyoruz.

 

  Eski seyir zevkini tekrar kazanmak ve tribünlerin dolmasını istiyorsak büyük ve güçlü klüpler değil. Sahada mücadele edenin kazanması gerektiğini savunuyoruz.

Malatyalı iş insanları ve takımına gönül vermiş taraftalar

Bakmadan Geçme