Yabancı Dil Becerileri İle Uluslararası Kariyer Yolculuğu Söyleşisi Gerçekleştirildi

Yabancı Dil Becerileri İle Uluslararası Kariyer Yolculuğu Söyleşisi Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Yabancı Dil Becerileri ile Uluslararası Kariyer Yolculuğu” konulu söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğünü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Akdağ’ın yaptığı söyleşiye Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Ümit Yakar konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşide, yabancı dil becerilerinin uluslararası kariyer yolculuğundaki önemi ve bu becerilerin nasıl geliştirilebileceği gibi konular ele alındı. Öğr. Gör. Ümit Yakar dil öğrenme sürecinde karşılaşılan temel zorluklara ve Türkiye'de İngilizce konuşulan bir ortamın eksikliğine vurgu yaptı. Toplumun kendi kendine koyduğu ek zorluklara da değinen Yakar, Türkiye'de mükemmel bir İngilizce konuşmaya çalışırken yaşanan başarısızlıklara dikkat çekti.

Yakar, İngilizce öğrenmenin kolay bir yolunun olmayabileceğini, ancak keyifli yöntemlerle başarılı olunabileceğini belirtti. Bireyselleştirme ile öğrenme sürecini daha zevkli hale getirmenin önemine vurgu yapan Yakar, kişisel tercihlere uygun yöntemlerin kullanılmasının önemine değindi. Öğr. Gör. Yakar, öğrencilerin, YouTube videolarını izlemeyi, film, belgesel veya kitap okumayı tercih ederek öğrenme sürecini daha keyifli hale getirebileceğini ifade etti.

Yabancı dilin kariyer aşamasında nasıl kullanılabileceği konusuna da değinen Yakar, daha yüksek motivasyona sahip olunan kariyer hedeflerine odaklanarak, dil becerilerini etkili bir araç olarak kullanmanın önemini vurguladı. Söyleşi, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme